Léghajó

 2014.07.02. 08:57

A mai napon, 114 éve emelkedett fel először léghajó a levegőbe, a Boden-tó felett. Pályafutásának a repülőgépek gyors fejlődése, és a Hindenburg léghajó 1937-es katasztrófája vetett véget. A léghajóról eszembe jut a Bergendy együttes egy számának egyik részlete:”A léggömb, könnyű gázzal van tele, úgy mint néha egyik másikunk feje…” Kicsit ilyen érzésem van az elmúlt időszak devizahiteles mentőcsomag eseményeivel kapcsolatban is, valamint ilyen érzése lehet Mario Draghi-nak is a csütörtöki ECB ülés előtt. Nagy kérdés, hogy az eurót illetve a devizamentő léggömböt milyen gázzal töltik meg. Érdemes vigyázni, mert van olyan gáz, ami gyúlékony. Aztán abból nagy gáz lehet…

 

Nézzük a piacokat:

OTP: Remélem nem vettek még bele, és tudtak várni. Lassan talán bejön a várakozásom az esést illetően. A vásárlási szintek, ahol belevennék, először egy pici csomaggal 4150-en, aztán sávosan lefelé 4000, 3850, 3700 Ft azok a szintek ahol vennék még, ha leesne odáig. A türelem devizahiteles mentőcsomagot és olcsó OTP-t hozhat.

MOL: Továbbra is tartom a véleményem, hogy venném, tartanám. A nagy eladói csomag jó árat teremtett a vételhez. A MOL-INA sztori meg előbb-vagy utóbb megoldódik.

Richter: Nagyobb portfóliókba terveznék vele, de csak egy esés esetén, 4000 Ft alatti szinteken.

 

Akinek van, tartsa továbbra is a Danubius illetve a PannErgy papírokat.

A nemzetközi részvénypiacon várnék csütörtökig, az ECB ülésig.

A devizapiacokon, aki egy követő stoppal sikeresen bevédte az eur/huf illetve az usd/huf longokat, lassan realizálhat, illetve 310 vagy 314 környékén óvatos shortokkal is megpróbálkozhat. A csütörtökre való spekulálás jó színtere az eur/chf illetve az usd/chf longoknak.

 

Aki régebben vásárolt OTP euró alapú kötvényeket, az esetleg realizálhatja a kellemes nagyságú profitot, és várjon. Aki eddig nem vett, elvileg még a jelenlegi hozamok is nagyon csábítóak, viszont lehet, hogy egy pici várakozással kedvezőbb hozamok is kialakulhatnak, ha az OTP jelentősebb esést szenved el.

A legfontosabb, ha az idén eddig jelentős hozamot sikerült elérniük, akkor inkább pihenéssel töltsék a nyarat, és a nyaralás után újult erővel tudják belevetni magukat a tőkepiac csábító bugyraiba.

Az izomláz és egy léggömb legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr456466005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása