Hazafias Népfront

 2014.08.13. 08:50

A fiatalabbak talán nem is hallottak róla, az idősebbek még benne is lehettek, de egy biztos, ma 60 éve alapították a címben szereplő társadalmi szervezetet, ami aztán egészen 1990-ig működött. Tömegmozgalomként működött, a „szocialista nemzeti egységet” volt hivatva hirdetni. Megszűnésekor nem hullattak érte könnyeket. Persze a kötelező eggyüvé tartozás sohasem lehet tartós, ahogy a piacokon sem végleges az egy irányú mozgás, fordulat a mindig jön, csak az időpontja bizonytalan. Népek frontjából pedig manapság is van elég, amik hatnak is a tőkepiacokon rendesen mostanában…

 

Nézzük a piacokat:

Otp: Az ugye megmondram túl nagyképűnek hangzik, inkább örülök annak, ha sokan az elmúlt hónapokban ki tudták várni, hogy nem vettek a papírból mert elhitték, hogy jöhet esés benne és akár 4.000 Ft alatt is vehetnek belőle. Sávosan veszegessék is piramisszerűen, de pénzük 10-20%-át tartogassák egy esetleges 3500 Ft alatti bevásárlásra. Pénteken eredmény, lehet nem csak az eső fog jobban rákezdeni…

Mol: Pihen a vezér, ki tudja meddig. Ha érdemei elismerése mellett más fontos pozíciót kapna esetleg illetve a balkáni fronton megegyezés születne, jelentősen emelkedhetne a papír árfolyama. Tartsák, vegyék.

Richter: Nagy portfóliókba venném, bár a rövid távú kockázatok nagyok, a papír az orosz válság után is talpra állt, most is fel fog tudni állni, bármi legyen keleten.

A nemzetközi részvények terén kivárást javasolnék. Aki dax shortjaival túlélte az elmúlt hónapokat (és miért ne lett volna ilyen), a 9000-es szint alá tegyen majd egy stoppot.

 

A devizapiacon aki a múlt heti eur/huf shortokat siketesen csukta, a héten újranyithatja őket sávosan, 314 vagy felette, de legyen pénz finanszírozni, vagy all time high-on hozzányitni esetleg. Tartsák, vegyék az eur/chf longokat is.

 

A devizakötvények piacán óvatosan el lehet kezdeni nézegetni visszavételre az Otp euró alapú kötvényeket.

Ne feledjék még tart a nyár, nem likvid a piac, csak szépen óvatosan dolgozgassanak benne. Ma van a balkezesek világnapja, ne „két balkézzel” nyúljanak a befektetésekhez.

Az izomláz és egy esőkabát legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr856599761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása