Hamvazószerda

 2015.02.18. 09:06

A mai napra nem volt nehéz témát találni, hiszen adta magát. Ma van hamvazószerda, a nagyböjt kezdete. Ezen a napon a hívők homlokára keresztet rajzolnak az alábbi mondat kíséretében: „Ember emlékezz rá, hogy porból vagy és porrá leszel”. A piacok is árgus szemmel figyelik, eljön e a nagyböjt a tőkepiacokon is? Lehetőség van rá, hiszen eddig még nincs megoldás a görög problémára, illetve elég recsegős a tűzszünet az ukránoknál is. Bármi is fog történni, egy biztos, az idei év mindenképpen sokkal intenzívebbnek ígérkezik befektetési szempontból mint a tavalyi volt. Ha az előbbi idézetet átfordítjuk a piacok nyelvére, akkor arra figyeljünk, hogy a piacnak mindig igaza van. Előbb vagy utóbb, de mindig. Legyen hitük a piacban…

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Picit mintha túlhúzták volna, az elmúlt időszak „ígérvényeire”. Én korrekciót várnék benne, akinek van még régebbről „beragadt” papír, adja el, és próbálja meg olcsóbban visszavenni. Március elején érkezik az eredménye, érdekes lehet.

MOL: A fővezér megint népszerű, és „keresett” lett. Számottevő mozgást ez miatt nem várok a papírban. Nagy elmozdulás mindenképpen a horvát-magyar szappanopera lezárása után várható. Addig pedig bízhatunk egy jó osztalékban, mint a részvény hozadéka. Venném, tartanám, lezsíroznám.

Richter: Mint az NBA-ben, itt is van kelet-nyugat felhajtás, csak ez nem gála. 3.500 Ft vagy az alatti szinteken azért szerintem erősebb lehet a nyugati hatás. Ezen a szinten vagy alatta mindenképpen vennék akár hosszabb távra is.

Szépen mocorog a Danubius, tartanám továbbra is, ahogy a PannErgy papírokat sem szórnám el. Ha ezekből a papírokból nem a portfólió 100%-t töltötte meg, hanem csak mondjuk 10%-ot, akkor bőven marad pénz nagyobb papírokkal kereskedni.

A nemzetközi részvénypiacokon továbbra is figyelném a Hyundai papírjait, 43 euró alatt sávosan vásárolnám. Valamint érdemes figyelniük a magas osztalékot fizető papírokat is. (pl. ENI, Total, Repsol, GDF Suez, Telefonica, Iberdrola, AXA, Allianz)

A devizapiacon nehéz pozíciót felvenni mostanság. Bizonytalan szinteken van az EUR/HUF is, bár ha választani kellene, egy picivel több esélyt adnék a gyengülésnek, ezért inkább longokat keresnék benn. Érdemes lehet figyelni az EUR/SEK longokat is.

Aki kötvényhozamokban nem szeretne „böjtölni”, annak még mindig OTP euró kötvényre kell rárepülni. Most viszonylag kedvező szinten áll az euró is.

Az izomláz és a hit legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr387185185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása