I. Péter reformjai

 2011.04.06. 10:37

Nem új keletű a reformok alkalmazása rendeletekkel. Erre jó példa I. Péter, aki az orosz közigazgatás, a gazdaság és a hadsereg reformját valósította meg rendeleteivel, 1722. április 6-án. A cár a nyugat-európai állam és közigazgatás rendjének imádója, és nem csak az államot valamint a hadsereget, hanem a társadalom rendjét is meg akarta reformálni, a gazdaságot pedig nyugati minta alapján kívánta fejleszteni. Külföldi mestereket hívatott, akik segítségére voltak a felülről végrehajtott reformban. A reform az állam pénzügyi és katonai erejének növelését volt hivatva biztosítani.

Nézzük a papírokat:

OTP: egyelőre nem nekem van igazam, de legalább arra jó az árfolyam emelkedés, hogy akinek nyereséges papírja van, ki tud belőle szállni. Venni továbbra sem venném, illetve a jelenleg homályba vesző 5.250 Ft körüli szinten kezdeném el a vételeket.

MOL: Ha nyereséges, adnám, vételekkel kivárnék.

Richter: Jelenleg nekem ez a papír a legszimpatikusabb. Meg az a 860 Ft osztalék. 38.150 Ft, 37.000 Ft körül illetve 36.200 Ft körül vennék belőle egy-egy csomagot, 40.000 Ft körül pedig adnám.

FHB: 1.000 Ft alatt mindenképpen vennék belőle, nagyobb portfólióba.

Pannergy: Továbbra is venném, tartanám, és napi szinten nem foglalkoznék vele. Csak olyan vegye, akinek ezen a papíron kívül is van még muníciója, ha szeretne naponta üzletelni. Ez a papír erre nem jó.


Bár a devizacápák rózsaszín szemüvegéről még nem kopott le a foncsor, ennek ellenére továbbra is az eur/huf illetve a chf/huf longokat keresném.

Ha euróban biztonságra és jó hozamra éhes, akkor Ön nem más mint OTP euró kötvényes !

Az izomláz és egy Szentpétervár térkép legyen Önökkel!

Óvatos és sikeres kereskedést!

Ziegler Mátyás - Győr


 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr532804084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Π 2011.04.06. 23:08:08

Meg is játszod a tippjeidet, amúgy? Ma azért kitépték a zótépét :)
süti beállítások módosítása