112 éve született Fekete István, ma őrá emlékezünk. Számos ifjúsági könyv és állattörténet írójaként olyan népszerű műveket írt többek között, mint a Tüskevár, A koppányi aga testamentuma,Kele, Lutra, Bogáncs. De talán az egyik legnépszerűbb a kis rókáról Vukról szóló regény, ami Dargay Attila rajzfilmjeként vált mindenki számára felejthetetlenné. A tegnapi nap kérdése, hogy a brüsszeli tárgyalásokat ki hogyan fogja értékelni. A Simabőrű (EU) vagy Vuk (a vezér) győzelmeként fogható fel a dolog. Kérdés, hogy a Simabőrű kutyái megelégednek-e a gumicsontokkal? Az biztos, hogy Vuk előbb vagy utóbb megszerzi a Simabőrű baromfiudvarának lakóit (IMF-EU hitel), a kérdés az, hogy fogja tudni beosztani azt.


„Fürge róka lábak, surranó kis árnyak
Hipp- hopp, jön Vuk.
Híres nagy vadászok, jobb ha félreálltok
Hipp- hopp, jön Vuk
Ő az éjszakától sohase fél,
bár a sűrű erdő csupa veszély.
Azt mesélik róla, ravasz, mint a róka.
Jön, lát, győz, fut.
Felragyog az ég is, felkiáltok én is:
Hipp-hopp, jön Vuk!”

A nemzetközi piac pedig mintha a Tüskevár illetve a Téli Berek című regényeket adná vissza “kis csúsztatással” A Tüskevár a görög első mentőcsomag, míg a Téli Berek a második görög csomagot szimbolizálja. Bütyök (Sarközy) és Tutajos (Merkel) az előző nyári kalandok után visszatér a Berekbe, de a zöldellő tájnak nyomát sem találják (nincs nagy változás a görög gazdasági folyamatokban). Kérdés, hogy a görög válság megoldásakor érvényesül-e Tutajos érzése a regény végén, hogy "nem hagy itt semmit és nem is visz el semmit". Meglátjuk.

Nézzük a piacokat:

(VUK) OTP: Ravasz, mint egy róka, és ugyanolyan kiszámíthatatlan. A kicsit későn ébredők vásárlásainak köszönhetően megközelítette a 4.000 Ft-os szintet. Én mindenképpen egy kis pihenőre számítanék, akinek van nyereséges adja el, akinek tavalyi beragadt ilyen ár körüli papírja van, az is kiszállhat, és várhat egy kicsit, merre mozdul a piac.

(Karak): Bölcs, védelmező. Mint az olajpapír. 19.500-20.000 Ft körül itt is megállást várnék, a vélemény hasonló mint a bankpapír. Ha nyereséges realizálnék, ha féléves beragadt papír van, abból is nulla körüli eredménnyel kiszállnék és várnék.

Csele (Richter): Én várom, hogy a gyógyszergyár „csele”, mármint a molekula sztori pozitív forgatókönyv mellett valósul meg, ezért továbbra is nagyobb portfóliókba venném. Esetleg megfontolás tárgya, hogy az OTP illetve a Mol helyett cseréjük-e le az elkövetkezendő pár hétre.

Holló (Pannergy): Káááár a legrosszabbra gondolni, kááááár leírni a melegvíz pozitív hatását, kááááááááááár hogy még nem működik a miskolci projekt, de ami késik nem múlik és ha elindul aki eddig nem vett belőle, az fogja mondani, kááááááár hogy még nincs Pannergy részvényem. Továbbra is portfóliókba venném, tartanám, én bízom benne, de tudni kell minden fan-nak, hogy ez hosszú távú speki.

A kisebb baromfiak közül figyelném a FOTEX, az FHB, a Danubius és az EGIS lúdjait. Hosszú távra portfóliókba.

Devizapiacon továbbra is venném tartanám az EUR/CHF longokat. Az 1,2-as faltenisz biztos svájci sport.

Ne feledjék idén a TBSZ számlára már deviza is tehető, ezért az OTP euró alapú kötvény nem megkerülhető. Fekete az István, fekete az olaj, biztos befektetésként ön Magnólia kötvényre hajt!

Az izomláz és egy Vuk DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!
 

 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr763752180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TK421 2012.01.25. 09:48:35

Bocs, de ez úgy van, hogy vadászOM, utamból, kotródj

prik 2012.01.25. 11:27:16

@TK421: Köszi az észrevételt, a reggeli figyelmetlen,gyors gépelés hibája. Javítottuk! :)

Üdvözlettel, Ziegler Mátyás
süti beállítások módosítása