Július 4.

 2012.07.04. 09:17

 A dátum mindent elárul, milyen nap van ma. Igen Benjamin Franklin ezen a napon írta alá a Függetlenségi Nyilatkozatot, megszületik az Amerikai Egyesült Államok. Ennek már 236 éve. Nem is lehet nagyobb apropója ennek a dolognak, mint most, hiszen ha megnézzük a világ dolgait, bár „válság van”, de az amerikaiak mindentől függetlenül köszönik elvannak. Nézzük csak meg hol áll a Dow, meg hol áll az S&P index. Persze, mondhatják erre a fanyalgók, hogy amíg brazil őserdő van, meg csinálnak papírt, és folyamatos műszakban megy a 100$-os klisé, addig mi bajuk lehetne. Ez igaz, de van még egy lényeges dolog. Pont amit ez a nap jelképez a tengeren túl, és ami kérdés, a tengeren innen valaha is megvalósítható-e? A név középső szava- Egyesült- jelenti a mindent. Mert nyilvánvaló, egy Iowa, Nebraska állambeli gazdálkodót nem igazán érdekli, érdekelheti a nagypolitika, de az államok egysége együtt tud fellépni, ha valami probléma történik. Sokszínű, különböző államok, de kifelé? Ők az Amerikai EGYESÜLT Államok. Az óhazában, ha csak az évszázados német-francia ellentétre gondolunk, vagy ha vesszük a centrum kontra periféria ellentéteket, nehéz elképzelni, mikorra valósulhat meg egy Európai Egyesült Államok. Addig, amíg minden kiskakas saját szemétdombot szeretne magának, addig semmiképpen sem. Addig is vigyázó szemeinket a dobozgyártókra vessük. Hiszen manapság annyi a csomag itthon és külföldön, mint égen a csillag. Azt valamibe el kell csomagolni. Tehát a növekedés motorjai a dobozgyártók lesznek az elkövetkezendő időszakban. És ha nem jön be ez sem? Semmi gond, akkor még mindig jöhet Will Smith. Aki UFO-t győz, annak meg sem kottyan egy kis gazdasági válság!

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Aki ebben a nagy hőségben nem valami vízparton, illetve vízben ül, hűsöl, hanem verejtékben szeretne úszni, annak tudom ajánlani, hogy 3.450 Ft vagy alatta vegyen, és 3.600 Ft vagy felette adjon el. Közben meg izgulhat napestig.

 

MOL: Én bízom ebben a papírban, de ha valaki szeretné megkeresni a nyaralás árát vagy a légkondi költségét, akkor, ha a talonban van nyereséges papír, 17.000 Ft felett adja el, és ha 16.000 Ft vagy alá esik vegye vissza.

 

Richter: Nagy portfóliókba továbbra is ajánlott tartani, itt a nyári hőguta elleni védekezés egy 37.000 Ft vagy feletti eladás lehet 1.000-1.500 Ft-os hűsítő esés reményében.

 

Pannergy: Továbbra is tartanám a befőttesüvegben a polcon, főleg úgy, hogy most jön a savanyítás, befőzés szezonja. Egy kicsit több szalicilt tegyenek bele, hogy tovább elálljon. Jó lesz télen a meleg víz, jeget olvasztani.

 

Külföldi részvényekben továbbra is figyeljék a Hyundai papírjait. Tiki-takázzanak vele 22-24 euró között. Ha lefelé kitör, vegyenek bele meg sávosan. A VW részvényei 120 euró vagy alatta vétel kötelesek, 130 vagy felette dobandók.

 

Devizapiaci törpecápák az eur/huf medencét használják hűsölésre 285-295 Ft között. Ne feledjék, legyen Önöknél 1,20-as long faktorú eur/chf naptej. Nem fognak leégni vele.

 

Mi lehet nyáron hasznosabb, mint a szalmakalap? Ha eurója OTP kötvényben marad! Feketében van, de nem ég szét a napon? Akkor eurója MOL Magnóliában vagyon!

 

Az izomláz és egy Függetlenség Napja DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr284627255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TTakács Jenő 2012.07.09. 12:43:34

Tisztelt Zeigler ur! Egyszer már kérdeztem az eu-dolcsiról a véleményét és igen kielégitő választ kaptam.Most megtenném mégegyszer ha leirná a véleményét ,mert valahol rá kell nyitanom az azóta is meglévő longjaimra.tisztelettel köszönöm a válaszát és maradok nagy érdeklődésű olvasó.
süti beállítások módosítása