A Hard Day’s Night

 2012.07.18. 09:07

1964. július 18-án jelent meg ezzel a névvel a Beatles következő lemeze, az azonos nevű film zenéjeként. „A mozi egy áldokumentumfilm majdhogynem valósághű stílusában készült, nyomon követi John, Paul, George és Ringo egy napját, amint viharként rájuk ront a hírnév. Épp most határozták el, hogy életükben először megszegik a szabályokat. Az elkövetkező 24 órában kidobják időbeosztásukat, semmibe veszik kötelezettségeiket és belekóstolnak a szabadságba. Sikoltozó rajongókat kell majd kicselezniük, el kell kerülniük a sajtót, ellen kell szegülniük menedzserüknek és ellenőrzésük alatt kell tartaniuk Paul rögeszmés nagypapáját.„Ha jobban megszemléljük, kicseréljük a neveket, hirtelen meghökkenünk, ezzel a sztorival hasonló történettel mintha találkoztuk volna mostanában. De hol is?

            Q3-t várni nem kell félnetek jó lesz. Valami hasonlót mondhatott a FED elnöke tegnap, csak azt felejtette el megmondani, hova helyezzék ki a befektetők a vesszőket. Valahogy az az érzésem, hogy forró ősz elé nézünk. A tájegységet a jóisten még nem választotta ki, (egy pár lehetséges helyszín: Magyarország, PIIGS földek, USA, Irán) de az ő fejében már biztos megvan a helyszín. Ha egy picit átírjuk az Európa Kiadó számát, akkor az „isteni refrén így hangozhatna”: „Küldj egy jelet fentről, lefelé!”

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: A végén szépen visszacsúszott 3452 Ft-ig. Ha valakinek még nincs ezen a szinten vagy lejjebb, vegyen egy csomagot, és továbbra is vesse vigyázó tekintetét a 3.600 Ft feletti magasságokra, eladási szándék miatt. Nagyobb elmozdulásra csak az IMF tárgyalásokkal kapcsolatos negatív-pozitív hírek hozhatnak a bankpapír árfolyamában, erre egyelőre a „hírzárlat” miatt nincs remény. Pozitív dolog lehet, ha az OTP „intenzív bankvásárlásba kezd itthon”, másképpen nehezen képzelhető „kedves vezetőnk” azon kijelentése, hogy „a bankok fele magyar legyen”. Sanyi bácsi, mégsem a mezőgazdaság a jó csapásirány? :)

 

MOL: Szépen tartja magát, viszont ha 17.000 Ft vagy fölé húzná a piac, eladnám és vennék rövid távra a jelenlegi szinten OTP-t. Aztán, ha gyorsan sikerül egy kb. 3-5 % körüli hozamot elhozni, és az olajpapír visszaesne 16.000 Ft alá, visszavenném. Fundamentálisan továbbra is jónak tartom, hosszú távra is.

 

Richter: Deffenzivitása pozitívan hat az árfolyamára, de egy OTP cserét itt is megtennék rövid távra.

 

Egis: Akinek régebbről van EGIs papírja, és nyereséges, megválnék tőle, vagy OTP-re cserélve, vagy egy 15.000 Ft alá történő visszakorrigálásra várva.

 

Est Média: Csak nekem van olyan érzésem, hogy ez a papír nagyon jó volt „napon túli” shortra? De kinek is?   

 

Pannergy: Vedd, tartsd és továbbra is olvasd a Kosto könyveket.

 

Ha valakinek a nemzetközi részvénypiacon van VW részvénye ezeken a 130 euró feletti szinteken eladhatja, és pihenjen megérdemelten egy új Bogár kormánya mögött. 120 euró vagy alatta meg vegye vissza. Hyundai szalonba is beszabadulhatnak 22 euró körül.

 

Devizapiaci gombafejűek 285 Ft körül továbbra is gyűjtsék az eurót, gyúrjanak arra, hogy a cetcápa kiüti a kis snecik 1,2-as szint alá bebújtatott eur/usd stoppjait, és 1,2 alatt óvatosan vegyenek bele. „Jó játék lehet 96-97 között az eur/jpy long is. De savanyítási időszakban ne felejtkezzenek meg az eur/chf longokról sem.  

 

Ha ősszel nem gombákból akar megélni, a kamatot merheti az OTP euró kötvényből kimérni! Ha magnóliákhoz hasonló fosszíliákra vágyik, akkor Ön MOL Magnólia után bányászik!

 

Az izomláz és egy Beatles CD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr294663706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TTakács Jenő 2012.07.19. 10:34:31

Gratula! ismélt beletrafált.Számomra kicsit nehéz volt a 285 és most itt van, sőt alatta kicsivel!Én televettem magam és várom ,hogy nagy vezér inditsa meg a vonatot::))Eddig mindig számithattunk a mi kedves vezetőnkre most is igy lesz !
süti beállítások módosítása