ie. 490-ben Marathonnál a görög hadak legyőzték a perzsa seregeket Miltiadész vezetésével. Az akkori esemény jelentősége az volt, hogy kvázi az athéniek győzték le egyedül a perzsákat, mert Spárta kifogással élt; holdtölte előtt nem szállhatnak harcba.  Miltiadész hadvezéri zsenije az időhúzó taktikában mutatkozott meg. Volt mersze kivárni a perzsa lovasság bevehetetlenségét. Mintha most is ez látszana meg a politikusokon illetve a gazdasági szereplőkön, akik a világ dolgait igazgatják. Előbb az ECB jelentett be, igaz szigorú feltételek melletti korlátlan kötvényvásárlást, valamint csütörtökön a FED elnöke szállhat fel újra a pénzszóró helikopterre. De az alapproblémák a pénznyomtatással nem oldódnak meg, sajnos. Ha továbbra is lesznek olyan országok, akik tartósan többet költenek, mint amennyit megtermelnek, és önerőből nem tudnak, vagy nem akarnak ezen változtatni, addig a válság szele mindig ott fog lógni a levegőben. Hiszen hiába futotta le a legendák szerint a görög harcos a maratoni távot, átadva a győztes csata hírét, ha a hír átadása után holtan rogyott össze. Tényleg, jelenleg hányadik kilométernél tart a piac, és mi lesz, ha a célba ér? Rossz belegondolni…

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Bár a papír egyelőre nem azt mutatja, amit én várok, de az emelkedés szerintem arra mindenképpen jó, hogy a régebben beragadt papírokat akár nyereséggel el lehessen adni. Én mindenképpen adnék, mint vennék. Mintha a mostani emelkedést nem az erőteljes vételi kedv, hanem a shortosok fáradása okozná.

 

MOL: Itt elértük az általam elsődlegesen megálmodott 18.000 Ft-ot, itt szintén inkább eladnék, mint vennék. Szerintem lesz még lehetőség a jövőben olcsóbban visszavásárolni.

 

Richter: Véleményem továbbra sem változott, 40.000 Ft körül adni, 38.000 Ft körül venni.

 

Pannergy: Szépen csorgodálnak a hírek a papír háza tájékáról, de a következő nagy hír mindenképpen a miskolci hőszolgáltatás elindulása lehet. Továbbra is vegyék, tartsák a portfóliókban. Hideg évszakok jönnek, viszont a meleg víz jótékony hatással van a hőmérsékletre, meg az árfolyamra is.

 

Nemzetközi részvénypiacon inkább kivárnék a vételekkel, ha 120 euró környékére esne a VW, vennék belőle, valamint a Hyundai papírjait is figyelném 22,5 euró környékén.

 

A devizapiaci harcosok 282 Ft körül vehetnek egy csomag eur/huf longot, de csak annyit, hogy akár 275 Ft környékén is tudjanak venni, ha esetleg leesik oda. 1,205 körül vehetnek még eur/chf longot is. Az eur/usd devizapár továbbra is a kamikaze harcosok klubja. 

 

Ha szeretne felkészülni az őszi esőkre, jó védelem eurójának az OTP euró kötvénye! A benzin ára is csak felfelé száll, az eurója csak a MOL Magnóliájára vár!

 

Az izomláz és egy görög legendákról szóló könyv legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr704771589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TTakács Jenő 2012.09.25. 11:48:44

Tisztelt Ziegler úr! Szeretném megkérni legyenszives az email cimemre eljuttatni az elérhetőségét .köszönöm Takács Jenő /eu -dolcsiból sikeresen kiálltam ::))/
süti beállítások módosítása