Hitel, Hittel, Hidd el!

 2014.11.12. 09:21

Kezd formálódni a devizahiteles csomag forintosítása. Mit tudunk? 2015 februárban számolnak el a bankok a tisztességtelennek nyilvánított feltételekkel. Legkorábban ugyanebben az időpillanatban történhet meg először a devizahitelek forintosítása. (Az euróhitelek elszámoló ára 308,97 Ft, míg a frankhiteleké 256,47 Ft) Bevezetésre kerül a fair kamatozás is. Ennyi biztos van most, a többi még bizonytalan. Százalékok már zubognak a levegőből, de konkrét számok, kinek mennyi lesz ezután a fennmaradó tartozása,illetve mennyi havi törlesztő részletet kell fizetni, senki nem tudja. Egy biztos, a forintosítás után a törlesztő összegek nagysága befixálódik, és így nincsenek kitéve az ügyfelek az esetleges negatív árfolyamváltozásnak. De a pozitív árfolyamváltozásból sem tudnak profitálni többet. Viszont ezek után mit tippelnek, jövőre merre fog mozogni inkább a forint? Elő a fantáziával…

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Az elmúlt héten megont lehetett egy körre felülni az OTp körhintán. Aki 4.000 Ft alatt belevett legalább egy csomaggal,az már realizálhatott is minimum egy évi állampapír hozamot, akár egy nap alatt. Pénteken gyorsjelentés,addig lehet, hogy érdemes kivárni a vételekkel, az esetleges profitot pedig eltenni. Vétel továbbra is 4.000 Ft alatt,sávosan.

MOL: Változás nincs,maximum annyi, hogy picit erősödni tudott az árfolyam. Az áttörésre még várni kell. Viszont az ajánlás továbbra is tartás,vétel.

Richter: Az elmúlt nap végére jelentősen csökkent az árfolyama. Ennek ellenére nagyobb portfóliókba, sávosan 3.700 Ft alatt mindenképpen érdekes lehet.

Továbbra is tartanám a PannErgy és a Danubius pozíciókat. Előbbit a sikeres fúrások illetve projektek reményében, utóbbit a várható jó eredmény miatt.

A nemzetközi piacokon továbbra is figyelném 60 euró alatt az Adidas papírjait, 50 dollár közelében kacérkodnék a First Solar papírokkal, valamint 45 euró felett bevédeném az eddigi profitot a Hyundai papírjain. Érdekes lehet 60 euró alatt a Daimler részvénye is.

A devizapiacon 307 Ft vagy alatta sávosan keresném az EUR/HUF longokat, 310 Ft környékén pedig shortokat nyitnék ugyancsak sávosan. Minél jobban megközelíti az EUR/CHF az 1,2-at, annál nagyobb az esélye egy SNB intervenciónak. Szerintem a svájciak bölcsen elutasítják november 30-án az aranytartalék emelését célzó javaslatot a népszavazáson.

Az EUR/HUF árfolyam jelenleg kedvező, ez meg is látszik a kötvényesek rohamán az OTP euró kötvényekkel kapcsolatban. Mintha ingyen adnák, pedig nem. Aki euróban gondolkodik, vegyen bele. (Sanyi bácsi ajánlásával :) )

Az izomláz és egy hitel kalkulátor legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr86889931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sziapo1 2014.11.12. 10:02:57

Szerintem nem arról írtok, ami a lényeg:
950 milliárdot talán bukik most a csaló bankrendszerünk, de össze kellene hozni Járay Zsigmond féléves jegybank elnöksége óta mennyi haszon futott be a bankrendszerbe (bankonként), már amit bevallottak.
Mert az (anya)-bank SW+egyéb szolgáltatásaiért aránytalanul magas költségű, mégis rendszerint hibák özönével terhelt befolyásolása ellenértéke
látszolagos munkavégzésnek feltüntetve talán ugyanannyit kivitt az országból.
Vagy arról kellene írni, hogy:
Adeviza elszámolású hitelek nyújtásakori feltételekhez képest
a mostani árfolyam mekkora átverés!
Ugyanis
eredeti Ft kölcsönzése x akkori kamatxfutamidő=visszafizetendő akkor vélhető végösszeghez képest,
a Fideszes rendezéskori árfolyam szerinti elszámolással hányszorosan több a bankokba kerülő visszafizetés.
És ahhoz képest mennyire csekély a rendezéskor vissza-számolandó mennyiség a kölcsön igénylők javára!
Sem időm, sem korrekt forrásom nincs ehhez, ráadásul csak a megérzésem mondatja velem, hogy
megint átverés és többszörös fizetnivaló ami látszólag kisebbé teszi
az elképesztően felsrófolt fizetendőket!

Azt sem tudom, hogy az értékes megfogalmazásokat hol találom?
Sehol egy tartalom-jegyzék.

Azt meg végképp nem tudom hol lehet ezt tömören leírva közzétenni, hiába van facebook, stb. Mert ott is eleve beépítve korlátozottan esetleges a közlés terjedése!
süti beállítások módosítása