Indulj el (egy úton)!

 2015.01.14. 10:46

A címben szereplő dal volt a Másfélmillió lépés Magyarországon nevű műsor főcímdala. A mai nap született a műsor megalkotója, rendezője, Rockenbauer Pál. Hónapokon keresztüli gyalogolás mellett bemutatták az ország településeit, népszokásait, érdekes embereket, kedvcsinálóként a hazai túrázáshoz. Szerintem sokunk gyermekkori (és felnőttkori) élménye volt a műsor, amihez hozzájárult még Sinkó László narrátor kellemes hangja is. Nagy kérdés, hogy idén merre kell elindulni a befektetőknek, hogy sikeresen megmásszák a piaci hegyeket, völgyeket és eljussanak az útjuk végéhez, a profithoz. Nyilván kinek-kinek egyenesebb vagy kacskaringósabb lesz az út, és lényeges ki milyen védőfelszereléssel indul útnak, de a legfontosabb az lenne, ha mindenki baj(veszteség) nélkül odaérne az útja végére. Jó piaci túrázást!

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Továbbra is sávozik. Amennyiben tartósan nem töri le a 3.600 Ft-ot,addig itt érdemes belevenni, és egy emelkedés esetén elvinni a profitot. De tartsanak szárazon egy kis puskaport, esés esetére is.

MOL: Nagy változás nincs, vétel, tartás továbbra is.

Richter: Nagyobb portfóliókba továbbra is venném, sávosan, és lehet, hogy megvárnám, le tud-e esni 3.000 Ft környékére.

A TVK tulajdonosoknak érdemes lehet elfogadni a vételi ajánlatot, mivel a MOL nem szokott bőkezű leni az ilyen felajánlások során. Ennek apropóján továbbra is tartanám a Danubius papírokat, ugyanis ott is jöhet bármikor ilyen vételi ajánlat, hiszen a szállodaiparban is javul a környezet, ott is emelkedik a könyv szerinti érték.

A nemzetközi részvénypiacon döntő lesz az elkövetkezendő időszakban, hogy milyen döntés születik jövő héten az ECB ülésen a „pénznyomtatással” kapcsolatban.

Az olajban továbbra is van szerintem fantázia főleg hosszabb , éves távlatban gondolkodva, bár azt senki sem tudja hol lesz az alja, ezért nem határidős árupiacon vennék bele,hanem valamilyen ETF-ben (és lehetőleg ne szorzósbaJ), sávosan, hogy a kockázatot csökkentsék.

A devizapiacon óvatosan lehet játszani az EUR/HUF shortokkal, amint nyereség van rajta, érdemes csukni, vagy követő stoppal bevédeni. Az USD/HUF keményebb dió, mert a dollár erősödése jobban belengeti ezt a devizapárt, mint az előbbit. Ennek ellenére bátraké a szerencse. Kisnyugdíjasok továbbra is tartsák az EUR/CHF longokat.

Aki kötvény vonalon képzeli el a befektetését, és van eurója (és hogy örül neki J), az továbbra is felülhet az OTP euró kötvény vonatra. Van még huzat, van még erő, legyen Ön is kötvény Vevő!

Az izomláz és egy jó túrabakancs legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr697073033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wolf Mr. 2015.01.15. 17:30:23

Kedves Mátyás!

Köszönet a "kiváló" elemzésért.
"Kisnyugdíjasok továbbra is tartsák az EUR/CHF longokat."
Kérem jelezze hová küldhetem a számlaszámomat!

Üdv. Wolf Mr.

prik 2015.02.01. 20:23:10

Tisztelt Farkas úr, Önnek teljesen igaza van. Sajnos napjainkban kevesek "kiváltsága" a jegybankokkal szemben pozíciót felvenni,lásd az SNB lépése utáni reakciókat. Mivel nem tartozom Soros György (aki ugye győzött már le jegybankot)asztaltársaságához, így nem képzelek magamról többet annál mint ami bennem van. Nekem sincs üveggömböm,mint ahogyan a piacon láttam még jó csomó alapnak,banknak,stratégának sem. Ez a frank példa mutatja, hogyan lesz a "legbiztonságosabbnak vélt" pozícióból a legbizonytalanabb. Aki véleményt nyilvánít,az hibázhat is,hiszen emberek vagyunk. Egyedül a jóisten nem hibázik sohasem. Amennyiben a metafora miatt érez megsértettséget,mint valódi kisnyugdíjas, akkor fogadja bocsánatkérésem. Tisztelettel, Ziegler Mátyás.
süti beállítások módosítása